Lahkoizolirna vrata - drsna 

Namenjena so zapiranju prostorov z manjšimi temperaturnimi razlikami (od 0 do 150 °C), s čimer zmanjšamo izgube toplotne energije v hlajenem prostoru.

Osnovni profili podboja so izdelani iz nerjaveče pločevine ter zapolnjeni z ekspandiranim poliuretanom. Na podboj s podaljškom je privit tekalni profil, na katerega je s pomočjo posebnih nosilcev obešeno krilo.

Krilo je prav tako izdelano iz nerjaveče pločevine (krožno polirane) debeline 0,8mm in zapolnjeno z ekspandiranim poliuretanom. Zunanja površina je popolnoma gladka, kar omogoča enostavno čiščenje in higiensko neoporečnost. Krilo je izdelano v tipski debelini 60mm.

Po robu krila je pritrjena posebna enojna tesnilna guma, ki omogoča učinkovito tesnjenje in jo v primeru poškodbe enostavno zamenjamo.

Vidne površine krila in podboja so pri montaži zaščitene z zaščitno folijo. 

 

 OKOVJE, ODPIRANJE

Krilo je obešeno s pomočjo posebnih nosilcev v tekalnem profilu, ki pri zapiranju omogočajo spuščanje krila, spodnji del pa je voden s premičnimi nastavki na pragu podboja. Na krilu sta pritrjena posebna ročaja na vzvod, ki omogočata lahko odpiranje oz. zapiranje vrat z zunanje ali notranje strani. Vrata imajo na zunanji strani zaklepanje s cilindričnim vložkom, na notranji strani pa je dograjeno varnostno odpiranje.

 DODATNA OPREMA

izvedba iz vročecinkane pločevine in lakirano kontrolno okno v krilu

izrez oz. nastavek na podboju za klavniš¡ki tir

možnost dograditve električnega polavtomatskega pogona

možnost zaklepanja z obeh strani krila

Podboj vgradimo na zid (armiran beton) s kotnimi nastavki in vijaki z zidnimi vložki ali pa na steno iz izolacijskih panelov s pomočjo dodatnega montažnega okvirja, ki dodatno poveča stabilnost stene in ščiti robove prehodne odprtine. Izrez v panelni steni je zaprt s pločevino. Glede na smer odpiranja vrat je potrebno ob odprtini zagotoviti zadosten prostor za nemotenovgradnjo in odpiranje.